s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
Néhány szó a könyvről...

Ez a munka nem tudományos igénnyel készült. Az érdeklődő embernek szántam, akiknek talán nyújt valamilyen áttekintést a várról, esetleg felkelti az érdeklődédét saját további olvasmányokhoz.
Gyakran vezet a sétautam ide a várba. Ilyenkor mindig a vállamon lóg az elmaradhatatlan fényképezőgépem. Örömmel látom a széleskörű rekonstrukciós munkálatokat a Várkert Bazár környékén, de akármerre is járok mindenhol folyik a munka, ezért fényképezni is nehéz sokszor.

Nem lévén történész az itt található leírásokat olvasmányaimból merítettem. Tartok tőle, hogy tárgyi tévedések is vannak benne, amiért szemrehányást kaphatok. Szívesen fogadom a jobbító szándékú észrevételeket, hiszen ha már ennyit dolgoztam vele jó lenne, ha jó is lenne.
Rengeteg képet készítettem előzetesen, de amikor az oldalak felépítéséhez fogtam, rá kellett jönnöm, hogy nem elég a jó kép, valamilyen logikai sorrend szerinti látószöget is megkövetelnek ezek a séták.


Józsa Géza
Aztán ott volt a következő kérdés, hogy milyen hosszú legyen. Végül is azt a megoldást választottam, hogy visszafogottan bánok a látható/olvasható tartalommal, de az érdeklődők számára kattintható linkek formájában további olvasmányokat kínálok. Biztosan lesznek, akiknek már ez is túl hosszú így, mások pedig szívesebben olvasnának még további részleteket és néznének több képet.
Még csak annyit teszek hozzá, hogy ebben a "könyvben" nem csak a leglátotgatottabb helyeket járjuk végig, hanem súlypont nélkül mindhova benézünk.
Kérem fogadják szívesen!


Vissza